Hora la romani dupa servirea aperitivului si nu numai, este binevenita putina miscare asa ca va invitam la joc. Cu mic cu mare la hora de joc, hora romaneasca, ridica toata lumea de la mese, lume pusa pe distractie. Este genul muzical cel mai agreat la petrecerile de nunta la care toata lumea se prinde in hora si joaca. Melodii cunoscute si saltarete dar si melodii noi interpretate de doi binecunoscuti interpreti ai folclorului dambovitean Florentina Mainea, Adrian Chisavu.
Muzica buna la o nunta detine mai mult de 80% din succesul evenimentului, daca este buna, toata lumea simtindu-se bine. Orchestratia de pe scena dozata corect in care se aude toba si tambalul si ritournele date la timpul lor. Iar ceilalti trei instrumentisti vor tine isonul solistei sau solistului.
Solistii emana un vibe de nedescris, intrand in multimea ce joaca cu foc in hora, cantand si dansand cu ei. Cum sa nu iesi la joc auzind Hai hai cu trasioara, Are tata doua fete sau Foaie verde cinci chiperi? Prin lirica versurilor care ating pe rand urechile mirilor, nasilor, socrilor, invitatilor pe rand dar si prin ritmica, fac furori.
Melodiile se leaga una cu alta fara a se simti si formeaza colaje frumoase pe care cu drag le asculti. Daca ar fi sa dau un punctaj de la 1 la 10, hora la romani capata cu brio nota 10. De departe, ea fiind agreata si de cei mai in varsta dar si de tineret. Daca o auzi, nu ai cum sa nu iesi la joc si mai ales cand vezi lumea chiuind si dansand.
Bineinteles ca dupa acest calup de hore de joc, urmeaza sarba si chiar daca lumea este putin obosita, multi raman. Raman pe ring dansand si acest gen muzical, el facand parte din traditia poporului roman la petreceri. Fetele lui tata, Prin padure pe carare, Coace Doamne prunele, Marine la nunta ta, sunt doar cateva titluri de sarbe. Sunt melodiile ce nu lasa auditoriul sa stea la masa impingandu-l spre ringul de dans. Noi stim sa va distram si sa facem atmosfera frumoasa, dvs ce alegeti pentru o nunta reusita? Ascultati si audio.