Obiceiuri nunta

voalul miresei

Voalul miresei

  Aproape de finalul nuntilor romanesti obiceiurile: aruncatul buchetului, voalul miresei, jarteaua si  hora miresei,  au ramas traditie fara exceptie. Sunt frumoase foc nuntile romanesti ce pastreaza traditiile chiar daca acestea sunt imbinate si cu putin din modernul actual. Pentru aruncatul buchetului, domnisoarele ce intentioneaza sa se marite, formeaza un grup si asteapta nerabdatoare ca mireasa sa-l arunce. In partea opusa la o distanta relativ mare, mireasa pregateste momentul incercand sa pacaleasca grupul de fete in cateva randuri. Intr-un final, buchetul este aruncat iar norocoasa (viitoarea mireasa), este rasplatita prin aplauze puternice, urmand sa primeasca voalul. La voalul miresei participa mireasa, nasa si viitoarea mireasa(cea care a prins buchetul).

Urmeaza jarteaua

  Bineinteles ca socrii dar mai ales soacra mica, nu se va desprinde de moment muzica cantand melodia specifica acestuia. Voalul va fi indepartat pana la urma si inlocuit cu o basma, semn ca domnisoara mireasa face parte de acum cu mirele, din alta familie. Muzica canta in continuare iar voalul se aseaza pe capul celei ce a prins buchetul miresei. Incheand actul printr-o urare de La multi ani catre miri, urmeaza jarteaua iar ginerica se pregateste fiind indrumat de Mc. Este un moment amuzant al nuntii iar intr-un ropot de aplauze, acesta trebuie sa scoata de pe piciorul miresei, jarteaua. Vezi si alte articole din blog. 

Hora miresei

 Toata lumea apoi, este invitata la traditionala hora miresei unde se prind toti invitatii fara exceptie alaturi de miri. Chiar daca pare a fi finalul petrecerii, noi vom continua cu drag sa va incantam cu cantece ca de dimineata. Depunem tot efortul pentru ca nunta dvs sa fie una memorabila si de succes. Recomandarile si recenziile venite din partea mirilor multumiti fac mai mult decat orice reclama platita. Cam asa arata o nunta romaneasca ce pastreaza traditiile si in randul tinerilor de azi cu formatia Andu Georgescu.